Bu yazımıda bira kiti nedir konusunu derinlemesine inceleyeceğiz. Bira kiti nedir?Gerçekten çok kolay ve üstelik yaptığınız biranın çok kaliteli olduğunu keşfedeceksiniz. İşte bira yapmak için neye ihtiyacınız olduğuna dair bira kiti ile ilgili bilgiler ve bunun ne kadar kolay olduğunu gösteren sürecin bir açıklaması. Bira kiti evde bira yaparken kullanılan, olmazsa olmaz malzemelerden briidir.Bir parti hazırlamak 1 ila 3 hafta sürer ve bu süre zarfında zamanınızın birkaç saatini demlemeye harcarsınız. Bu yazımızda sizlere, bira kiti, bira yapım kiti ile bira nasıl yapılır? bira kiti fiyat ve bira kiti seti nasıl kullanılır hakkında bilgiler vereceğiz.
Bira Yapım Kiti Nedir?
Bira yapım kiti, evde bira üreticilerinin kendi benzersiz, lezzetli biralarını evlerinin rahatlığında yaratmaları için mükemmel bir yoldur. Çok çeşitli bira yapım kiti seçenekleriyle ev yapımı bira üreticileri, IPA’lar, stout’lar, pilsner’lar ve daha fazlası gibi çeşitli stiller arasından seçim yapabilir.
Bira yapım kitleri, kendi biranızı yapmak için gereken maya ve talimatlarla birlikte gelir ve kendi tariflerinizi oluşturmanızı ve farklı tatlar denemenizi kolaylaştırır.
Ancak bira yapım kiti ihtiyacınız olacak Malzemelere ek olarak, bira başlangıç kitleri genellikle fermentörler, şişeler ve kapaklar gibi ekipmanlar içerir, bu nedenle başlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz.
Farklı boyutlarda da mevcutturlar, böylece ister küçük ister büyük parti demleyin, demleme ihtiyaçlarınıza uygun bir bira kiti seçebilirsiniz. Bira kiti, yeni başlayanlardan deneyimli bira üreticilerine kadar her seviyedeki evde bira üreticileri için mükemmeldir. Bir bira yapım kiti ile eğlenebilir, paradan tasarruf edebilir ve kendi yaptığınız lezzetli, yüksek kaliteli biranın tadını çıkarabilirsiniz.
Bira Yapım Kiti İle Evde Bira Nasıl Yapılır?
Evde bira kitinizi aldıktan sonra, bira yapım kiti ile ilk partinizi yapmaya hazırsınız. Kek yapmaktan daha kolay olan bira kiti seti kullanacaksınız. Bira kiti ile evde bira yapımıda oldukçamerak edilir.
Ancak yapacağınız biranın kalitesinin düşük olacağını düşünmeyin. Bira kiti seti iyi bir bira kiti seti ile gerçekten kaliteli malzemeler kullanmanın önemli olduğunu hatırladığınız sürece bu şekilde harika biralar yapacaksınız.
- Aşama 1 – Hazırlık Aşaması
- Aşama 2 – Fermantasyon
- Aşama 3 – Şişeleme
- Aşama 4 – Olgunlaşma
Aşama 1 – Bira Yapım Kiti İle Evde bira yapımı için hazırlık
- Yumuşatmak için malt kutusunu (açılmamış) sıcak suda bekletin.
- Ekipmanınızı temizleyin ve sterilize edin.
- Mayayı fermantasyon aşaması için bir kenara koyun.
- Kutunun içindekileri fermenterinizde 2 ila 4 litre ılık suda eritin. Sıcak havalarda daha az, soğuk havalarda daha fazla sıcak su kullanın.
- Karışımdan 1 kg ekleyin ve çözünmesi için karıştırın. Bu sırada Şerbetçiotu ekleyin veya gerekirse kuru enzimler ekleyin. KATON ŞEKERİ KULLANMAYIN.
- Fermentörünüze yaklaşık 10 litre soğuk su ekleyin ve iyice karıştırın.
- 23 litre işaretine kadar soğuk su ile doldurun. Nihai sıcaklığın yaklaşık 22°C olması gerekir.
Aşama 2 – Bira Yapım Kiti– Fermantasyon
- Mayayı yaklaşık 22 derecede yüzeye serpin.
- Fermentörü kapatın, hava kilidini takın ve yarısına kadar kaynamış soğuk suyla doldurun.
- Demlemenin mayalanmasına izin verin. Kitle birlikte gelen mayayı kullanıyorsanız, fermentördeki sıcaklığı makul bir şekilde yaklaşık 18°- 22°C’de tutmaya çalışın.
- Farklı bir ale mayası sağlanmışsa, ale için 16-18° C’de ve gerçek bir lager mayası için 9-12°C’de fermente edin.
- Fermantasyon, hidrometre/refraktometre (refraktometre kullanmak için düzeltme tablosu gereklidir) ile ölçüldüğü üzere, demleme sabit (daha fazla hareket olmaksızın 3 gün) yerçekimine sahip olduğunda sona erer.
- Tamamen temizlenmesi için 48 saat daha bekleyin bu, bu aşamada eklenen paletlerle hızlandırılabilir.
Aşama 3 – Bira Kiti Seti- Şişeleme
- Kalıntıları ve yüzey filmlerini çıkarmak için bira deterjanı kullanarak tüm şişeleri yıkayın. İyice durulayın
- Durulama içermeyen dezenfektan kullanarak şişeleri sterilize edin
- Her şişeye ölçülü miktarda şeker koymak için karbonatlama damlaları kullanın.
- Her bir şişeyi üstten 50 mm mesafeye kadar bir şişeleme valfi ile doldurun.
- Her şişeyi bir taç kapakla kapatın ve bir kapatma aletiyle sıkıca kapatın veya yeniden kapatılabilir PET Bira şişeleri kullanın.
- Hafifçe çalkalayın ve ardından şişeleri serin ve karanlık bir yerde (20°C ila 22°C civarında) yaklaşık bir hafta bekletin ve numune almadan önce en az 2 hafta daha saklayın. Biralarınız, onları ne kadar uzun süre yaşlandırabilirseniz çok daha iyi olacaktır. Serin ve karanlık bir ortamda doğru bir şekilde saklanırsa biralar 1 yıla kadar gelişmeye devam edecektir.
Aşama 4 – Bira Yapım Kiti-Olgunlaşma
Bira şişede hiç bozulmaz. Bu süre, mayanın geri dönmesini ve birincil fermantasyon sırasında oluşan hatalar olarak algılanabilecek aromaları temizlemesini sağlar. Şişede en az 6-8 haftalık olana kadar bir biranın kalitesine karar vermeyin. Altı aylık bir bira, bir aylık biradan çok daha iyi olacaktır. Bu yüzden biralarınızı yıllandırmaya çalışın, onlardan çok daha fazla keyif alacaksınız.
Her partiyi etiketlemeyi ve tarih atmayı unutmayın. Örnekleri 3, 6 ve 12 aylıkken denemek üzere saklayın. Partiye dahil olanlar da dahil olmak üzere her demlemenin kaydını tutun ve referans için birkaç tatma notu tutun.
Başlangıçta kendinizin önüne geçmek için içtiğinizden daha hızlı demlemeniz gerekecek. Bu bir sorunsa, her partiden 6-12 şişe alın ve arka arkaya partiler olurken bunları yaşlanmak için serin ve karanlık bir yere koyun. Kalite yaşla birlikte önemli ölçüde daha iyi olacaktır. Bu yazımıda bira kiti ile bira yapım süreçleri hakkında derlediğimiz bilgileri sizler için derledik umarım beğenmişsinizdir.